Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Sharon Stuer.

Ik ben klinisch psychologe met een thuisbasis in Lier. Al van zolang ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in mensen. Een studie Humane Wetenschappen, gevolgd door Psychologie, was dan ook vanzelfsprekend.


Ik rondde mijn Master in de Klinische Psychologie af aan de Universiteit van Gent in 2015. De afgelopen jaren deed ik ervaring op in diverse settings, gaande van een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg tot een revalidatiecentrum en een hogeschool, maar het merendeel van mijn tijd breng ik door in de Langdurige Zorg, een afdeling binnen PZ Stuivenberg in Antwerpen.

Ik laat me graag inspireren door verschillende therapeutische invalshoeken, maar werd vooral persoonlijk geraakt door Acceptance and Commitment Therapy, of kortweg ACT.

Door meer hier en nu in het leven te staan en minder te leven vanuit mijn hoofd en zorgen, heeft ACT mee een aantal belangrijke keuzes bepaald (waaronder het oprichten van deze praktijk, het kopen van ons huis). ACT leert ons knopen doorhakken en bewust bezig te zijn met kiezen voor een leven gevuld met waardegerichte acties. ACT is voor mij méér geworden dan een therapeutische stroming en aanzie ik vooral als een volwaardige levenswijze.

Afhankelijk van je hulpvraag, maak ik in individuele begeleidingen dan ook erg graag gebruik van deze invalshoek.

© 2018 by Het Mensenhuis (0713.455.586)