Therapie

Voor wie?

Iedereen vanaf 14 jaar kan bij Het Mensenhuis terecht.

Voor welke vragen?

Je kan bij mij terecht voor een brede waaier aan vragen en moeilijkheden. Dit kan gaan van angst- of depressieve gevoelens, verslaving, identiteitsvragen, tot het ‘even niet meer zien zitten’, enzovoort. Met sommige thema's ben ik meer vertrouwd dan met andere, maar afhankelijk van jouw doelen, je aanvoelen en je verwachtingen zal blijken of ik de meest aangewezen persoon ben om jou te begeleiden.

Wat en hoe?

'Therapie' is vaak een optelsom van verschillende methoden en technieken. Wat voor de ene werkt, werkt niet altijd voor de andere.

Therapie is dus voor iedereen anders en krijgt doorheen de sessies langzamerhand vorm. Vaak bekijken we gedurende de gesprekken wat jou belemmert en waar je graag werk van zou willen maken. Soms heb je nét die kleine aansporing nodig om eindelijk een lastige situatie aan te pakken. Maar soms kan een luisterend oor ook voldoende en ondersteunend zijn. We gaan samen op weg en proberen een manier te vinden die voor jou het beste werkt.

Hoe lang therapie duurt en hoe frequent afspraken plaatsvinden, is afhankelijk van jouw specifieke noden en behoeften. Sommigen zullen bijvoorbeeld al stoppen na vier of vijf sessies, omdat ze vinden dat ze alleen verder kunnen. Anderen komen bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks op afspraak, gedurende verschillende maanden of zelfs meer dan een jaar. Meestal zal je zelf wel aanvoelen wanneer je kan stoppen met therapie. Ook ik heb hier aandacht voor en zal aan jou aangeven wanneer ik denk dat je stilaan kan afronden.

Sessies kunnen plaatsvinden met jou alleen, samen met je partner of gezin, of met iemand anders uit je omgeving die voor jou belangrijk is. De mogelijkheden zijn hier erg divers, zolang jij je maar op je gemak voelt.

 

© 2018 by Het Mensenhuis (0713.455.586)